Aceasta este o cina vegetariana perfecta. Este simplu de preparat, este foarte gustoasa si plina de nutrienti. Mai trebuie spus ca o portie nu are decat vreo 300-350 de calorii astfel ca se preteaza a fi inclusa inclusiv in meniul celor care numara fiecare calorie. Ca sa faci orez picant cu naut ai nevoie de doua linguri cu ulei de floarea soarelui, doi-trei catei de usturori, doi-trei ardei iuti, 250 de grame de orez basmati, 500 de mililitri de supa de legume sau apa 400 de grame de naut (cel gata fiert este foarte bun), o mana zdravana de stafide, 200 de grame de spanac (cel congelat este foarte bun), cateva nuci pisate si iaurt (optional) pentru servit. In ciuda ingredientelor numeroase prepararea este foarte simpla. Incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta si pune usturoiul maruntit pentru un minut. Adauga ardeii iuti tocati foarte marunt, fara seminte. Lasa inca un minut, amestecand pentru ca usturoiul si ardeii sa nu se arda. La final pune spanacul si amesteca bine. Pune putina apa si tine pe foc alte cinci minute. Da deoparte. Pune orezul si supa impreuna si fierbe totul, cu capac, pana ce orezul este facut, apoi adauga nautul, stafidele si daca orezul este foarte uscat inca putina supa sau apa. Lasa totul impreuna pentru 10 minute la foc mic, sau in cuptor la foc foarte moale. Tot ceea ce mai trebuie sa faci este sa adaugi sosul cu ardei iute si spanac in orez. Amesteca bine si serveste. Decoreaza farfuriile cu nuca pisata si, daca vrei cu iaurt. Singura grija pe care trebuie sa o ai este ca orezul sa ramana pufos si sa fie bine facut. daca folosesti naut crud, fierbe-l separat iar cand este aproape gata adauga si stafidele. Este bine ca acestea sa stea putin in apa fierbinte ca sa se rehidrateze. Scurge bine nautul si stafidele si combina-le cu orezul. Mancarea se poate face cu mai putin ardei iute sau chiar fara ardei. Combinatia de naut cu orez si stafide este exceptionala.