Rosii coapte

Rosii coapte

Sa prepari rosii coapte, cu usturoi si menta, este foarte simplu. Sunt o garnitura eleganta, speciala, foarte usor de facut si perfecta alaturi de carne sau alaturi de branza.

Ca sa faci rosii copate ai nevoie de rosii proaspete. Cele mai bune sunt rosiile cherry, pentru ca sunt dulci si aromate. Mai ai nevoie de o legatura de menta proaspata si vreo trei catei de usturoi. Daca se poate poti folosi usturoi verde. Are o aroma mai fina si este mult mai decorativ. La toate se adauga cateva linguri de ulei, sare si piper din besug.

Spala rosiile si punele intr-un vas care merge la cuptor. Inteapa fiecare rosie cu o furculita, dar doar cat sa strapungi coaja, pentru ca aceasta sa nu se crape la copt. Pune sare si piper din belsug. Stopeste rosiile cu ulei si presara deasupra usturoiul tocat in felii subtiri. Adauga menta tocata in bucati mari. Coace rosiile, in cuptorul bine incins inainte, vreme de 40 de minute, la foc potrivit. Din cand in cand scoate tava si unge sosiile cu sosul din tava.

Rosiile coapte sunt delicioase calde, drept garnitura, sau reci, servite pe felii de paine prajita.

Daca vrei ceva mai complicat adauga printre rosii o mana de masline negre si un ardie iute rosu tocat marunt. Presara deasupra o lingura de parmezan ras si amesteca totul usor inainte de a coace rosiile.