Sa ne rasfatam cu o reteta pe cat de sofisticata pe atat de usor de preparat. Poate ca titlul suna pretentios, dar daca cititi cu atentie veti vedea ca nu este nici foarte costisitoare, si nici greu de facut. Sa facem tagliatelle cu trufe si sos de parmezan! Ca sa prepari tagliatelle cu trufe si sos de parmezan ai nevoie de 250 de grame de tagliatelle cu trufe, 200 ml de smantana lichida, 50 de grame de parmezan ras, 20 de grame de unt, sare, piper, ulei de masline aromat cu trufe. Pentru inceput punem pastele la fiert in apa clocotita. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Le strecuram si le asezam la o parte. Intr-o tigaie incapatoare, topim untul, adaugam smantana si lasam sa dea in clocot. adaugam parmezan ras, sare si piper proaspat macinat dupa gust. Fierbem la foc mic si amestecam pana cand sosul incepe sa se ingroase. Cand este gata il luam de pe foc si adaugam pastele. Servim imediat, cu parmezan ras deasupra. Pentru un plus de gust si savoare, mai presaram deasupra piper proaspat macinat si stropim cu putin ulei de masline extravirgin aromat cu trufe. 100 de g de tagliatelle cu trufe si sos de parmezan contin: 219 calorii, 5 g proteine, 10 g lipide, 23,1 g carbohidrati. Pofta buna!