Broccoli cu parmezan

Broccoli cu parmezan

Cred ca acesta este cel mai simplu si mai gustos mod in care se poate manca broccoli. Broccoli cu parmezan se pregateste in doi timpi si trei miscari si este delicios. Este cea mai buna garnitura pentru carne la gratar, dar si fara carne poate sa fie o masa completa si foarte sanatoasa.


 
Ca sa faci broccoli cu parmezan ai nevoie de o capatana mare de broccoli (800-900 de grame), o lingurita de unt, trei-patru linguri cu parmezan ras, sare si piper, sucul de la jumatate de lamaie, coaja rasa de lamaie si doua linguri cu seminte de susan.

Fierbe broccoli in apa cu sare pentru cateva minute. Racoreste leguma sub jet de apa rece, pune-o intr-un bol si stropeste-o cu suc de lamaie. Topeste untul si rumeneste usor semintele de susan.

Da deoparte si adauga parmezanul. Amesteca si rastoarna totul peste broccoli. Gata! Ai o masa delicioasa si super-sanatoasa.

Ingredientele sunt pentru doua portii mari, fiecare avand doar 150 de calorii.