Chiftelute cu susan si iaurt

Chiftelute cu susan si iaurt

Susanul este extrem de benefic organismului. Si ca sa profiti de nutrientii speciali pe care ii contine, nu-i nevoie sa mananci susan cu lingura. Secretul este putin si des. Chiftelutele cu susan si iaurt sunt o buna idee pentru masa de dimineata, dar merg de minune si la pachetelul de la serviciu.

Ca sa faci chiftelute cu susan si iaurt ai nevoie de 200 de grame de faina, un plic de praf de copt, doua linguri cu varf de seminte de susan, un varf de cutit de sare, piper dupa gust, 150 de grame de iaurt gras, o lingura de lapte si putin ulei. 

Chiftelutele cu susan si iaurt se coc pe grill. Din ingrediente rezulta 6-10 chiftelue, in functie de cat de mari le faci, adica doua portii suficiente.

Amesteca faina cu praful de copt, sarea si piperul. Adauga semintele de susan (crude) si iaurtul. Amesteca bine si adauga o lingura de lapte pana ce compozitia capata consistenta  unei plasteline moi. Formeaza chiftelute, cu o lingura umezita, pe care le asezi pe grillul incins. Tine chiftelutele cate trei minute pe fiecare parte si serveste-le calde stropite cu cateva picaturi de ulei (excelent daca folosesti ulei de susan).

O portie are circa 200 de calorii, dar si 8 grame de proteine si doua grame de fibre, plus o gramada de nutrienti si grasimi sanatoase.