Tu mananci linte? Daca da, meriti felicitarile noastre, daca nu, iata cateva argumente care ar trebui sa te convinga sa o incerci. Lintea este una dintre cele mai accesibile si sanatoase surse de proteine de calitate. O portie de 100 de grame contine 26 de grame de proteine, in plus o singura portie de linte (200 de grame), aduc 60% din cantitatea zilnica necesara de fier. Tot lintea este o sursa excelenta de fibre solubile, care aduc toate beneficiile fibrelor: reduc colesterolul, protejeaza inima, combat constipatia. In mod special trebuie spus ca lintea este excelenta in dieta celor care sufera de diabet, pentru ca are o capacitate cu totul speciala de a reechilibra valorile glicemiei din sange. Lintea contine potasiu, molibden, triptofan si magneziu, fosfor si cupru, precum si toata gama de vitamine din grupul B. Lintea este perfecta in dietele care urmaresc scaderea in greutate. O portie de linte fiarta inseamna (circa 200 de grame), 198 de calorii, dar care vin insotite de proteine si fibre care asigura o senzatie de satietate de durata. Afla beneficiile fibrelor in dieta Partea cea mai frumoasa din poveste este ca lintea are mai multe varietati, fiecare in parte putand fi gatita in mod diferit. Gustul variaza, dar este de fiecare data foarte bun. Din linte se poate face supa, salata sau poate fi o mancare in sine si un perfect substitut pentru carne in dietele vegetariene. Lintea este foarte buna fie ca este calda sau rece. Merge bine alaturi de carne de pui si peste. Este foarte buna sub forma de piure. Ruda cu fasolea, lintea se gateste mult mai repede, avand o alta structura. Lintea fierbe in 20-40 de minute. Lintea rosie firbe cel mai repede, 20 de minute fiind suficiente, cea verde este buna de mancat dupa 30-45 de minute de fierbere, iar cea maro, foarte gustoasa, este gata in 60 de minute. Cea mai buna supa de linte Cateva secrete: nu pune sare cand gatesti lintea ci doar atunci cand este gata. Lintea se combina perfect cu o serie de condimente, si ele foarte sanatoase. Adauga ghimbir si turmeric in salatele de linte, de exemplu. Merge foarte bine cu cimbru si ierburi aromate, de la patrunjel pana la coriandru si se asorteaza cu menta si frunzele de telina, in mancaruri, unde poti pune si usturoi si ceapa, scrie whfoods.com. Exista linte maro, cea mai populara. Fiarta aceasta isi pastreaza forma. Lintea verde are o pielita care imbraca bobul, si care este mai dura. Merge foarte bine in supe, musaca, mancaruri cu orez si poate fi coapta. Lintea neagra este cu totul speciala. Francezii sunt innebuniti dupa ea! Are o aroma unica care aduce cu cea a piperului. Te-am convins ca merita sa mananci linte?