Supa de tarhon este o supa foarte aromata. Evident folosim tarhon tanar si proaspat. Supa de tarhon se poate prepara si cu carne (de vita mai ales), dar si cu afumatura. Un ciolan afumat este solutia perfecta. Exista si o varianta cu orez, care o face ceva mai consistenta, dar si o varianta usoara, cu radacinoase, fara carne si fara orez. O poti face supa crema sau un fel de supa-ciorba. Eu cred ca cea mai buna varianta este cea crema cu radacinoase si tarhon proaspat. Este o supa usoara care se poate manca si rece si calda, este foarte buna vara si se prepara usor. Vezi cum se face ciorba de legume cu tarhon Ca sa faci supa de tarhon, in varianta crema, ai nevoie de doi cartofi potriviti, trei morcovi, o ceapa mare, o telina mica, o legatura mare de tarhon, vreo patru fire de praz subtire, doi catei de usturoi, un borcan mic (de 120 de grame) de iaurt sau doua linguri cu smantana, doua galbenusuri de ou, doua linguri de ulei, sare si piper. Curata legumele. Pune morcovii, telina si cartofii la fiert in doi litri de apa. Morcovii si telina taiate in bucatele mici, cartofi in doua. Curata ceapa si caleste-o intr-o lingura de ulei. Pune sare si amesteca. Ceapa trebuie doar sa devina usor sticloasa, nu este nevoie sa se prajeasca. Adauga prazul taiat rondele. Poti pune si partea verde si cea alba. Continua sa calesti. Pune peste ceapa si praz ceva mai mult de jumatate din legatura de tarhon, tocata marunt. Cand aroma tarhonul se simte bine, rastoarna totul peste morcovii si cartofii care fierb. Acopera si lasa sa fiarba pe foc mic inca 15-20 de minute. Da usturoiul prin razatoare. Pune putina sare si freaca pasta de usturoi cu a doua lingura de ulei, pana devine fin ca o maioneza. Adauga iaurtul si galbenusurile si amesteca bine. La final pune doua-trei linguri de apa rece si amesteca. Cand legumele au fiert bine foloseste un blender si transforma totul in crema. Lasa supa sa mai clocoteasca o data apoi da-o deoparte. Adauga un polonic de supa in amestecul de iaurt, oua si usturoi, in timp ce amesteci foarte bine, pentru ca oul sa nu se coaguleze, si rastoarna totul in oala cu supa. Amesteca, potriveste de gust (sare si piper), si adauga restul firelor de tarhon. Supa de tarhon este gata. O portie are circa 120-140 de caloii, iar din ingrediente rezulta patru-cinci portii. PS Daca vreti si varianta cu carne sau ciolan afumat nu trebuie decat sa cereti si primiti!