Din punct de vedere al IMC-ului (indicele de masa corporala), in prezent sunteti normoponderala, cu valoarea acestuia de 20,57 iar o scadere de 5 kg ar presupune un IMC de 18,7 care ar insemna incadrarea la subponderali, ceea ce presupune riscul de malnutritie, cu repercursiuni negative asupra starii de sanatate (anemie, carente vitamino-minerale, scaderea valorii proteinelor din sange, etc). Din punctul de vedere al distributiei de tesut adipos, raportata la masa musculara, aici se pot obtine rezultate excelente prin corectarea alimentatiei, a compozitiei acesteia. O alimentatie variata si echilibrata, distribuita in 3 mese si una sau doua gustari zilnice, cu o cina atent selectionata, poate ajuta la obtinerea unei greutati optime, mai ales a unei compozitii corporale optime. Alimentele din meniul zilnic, a caror preturi nu presupun costuri foarte ridicate, sunt – carnea slaba de pui sau vita, pestele slab, oul, lactatele degresate (aceste alimente furnizeaza proteine), painea si cerealele integrale, legumele si fructele de sezon (glucidele) si cantitati moderate de lipide, din uleiuri vegetale si oleaginoase. Anumite alimente pot da cresterea disproportionata a masei de tesut adipos, mai ales din regiunile care va deranjeaza – produsele de patiserie foarte dulci si cu exces de grasimi, mezelurile, bauturile racoritoare foarte dulci, etc, mai ales daca sunt consumate la cina sau dupa aceasta.