Vara este necesar sa bei multa apa. In zilele caniculare cantiatatea de apa necesara ajunge la patru litri. Intrebarea care se pune este cum sa faci sa bei patru litri de apa chioara? Simplu: apa cu aroma este cea mai buna solutie. Iata cateva idei si trucuri care transforma apa chioara in apa savuroasa si foarte buna de baut. Apa cu ghimbir: ai nevoie de doi triti de apa plata, o lingurita cu varf de ghimbir macinat fin, un castravete mic, taiat in felii subtiri si cateva frunze de menta tocate marunt. Adauga si sucul de la jumatate de lamaie. Amesteca toate aceste, lasa apa la rece vreme de doua ore si savureaza. Poti sa inlocuiesti castravetele cu bucatele de pepene, lamaia cu lime, iar menta cu coaja de la lamaie, portocala sau coaja de lime. Coaja de citrice este plina de antioxidanti, chiar si in catitate mica. In plus, combinatia: ghimbir, citrice (suc si coaja), sunt o adevarata pilula naturala de slabit, care combinata cu un aport importante de apa, functioneaza ca excelent diuretic, topind si mobilizand depozitele adipoase, scrie Prevention. Apa aromata este in acelasi timp un excelent inlocuitor pentru sucurile acidulate, cu sau fara zahar.