Ciupercile, alimentul minune

Ciupercile, alimentul minune

Ne plac ciupercile! Gustul si aroma loc unica fac din ciuperci un aliment cu totul special. Dar ciupercile   au si multiple proprietati medicinale. Circa 3.000 din cele 14.000 de specii de ciuperci sunt comestibile, iar dintre acestea  700 au proprietati curative. Ciupercile merita din plin calificativul de alimente minune.

Ciupercile sunt bogate in vitamine, minerale, fibre, antioxidanti si apa. Au putin sodiu si putine grasimi si nici un strop de colesterol. Ciupercile sunt bogate in special in grupa vitaminelor B: riboflavina, niacina, acid folic, tiamina si B6. Sunt singura sursa vegetariana de vitamina D, in plus avand si numerosi antixodanti care ajuta la mentinerea unei epiderme tinere. Printre mineralele continute de ciuperci se numara potasiul, cuprul, zincul, seleniul, fierul, magneziul, fosforul si calciul. O ciuperca medie iti ofera mai mult potasiu decat un pahar de suc de portocale sau o banana. Seleniul este in mare parte gasit in surse animale, ciupercile fiind printre putinele surse vegetale care contin seleniu.

Ciupercile contin potasiul care intervine in mentinerea unei presiuni sanguine scazute si contprevine atacul cerebral. Sunt o sursa foarte buna de cuprul care previne problemele cardiace si asigura o buna functionare a metabolismului, contin calciul care intareste oasele si fier ce previne anemia. Ciupercile sunt o buna sursa de antioxidantii cu beneficii excelente asupra imunitatii, avand capacitatea de a prevenii infectiile. Ciupercile sunt cea mai buna sursa de proteine si fibre, contin in plus si vitamina B, melanj care este un adevarat tonic pentru metabolism.

Ciupercile sunt un aliment ideal in dietele pentru scaderea in greutate. pot fi mancate crude sau coapte. Sunt alimentul perfect pentru diabetici, mai ales datorita insulinei naturale pe care acestea le contin si care contribuie la decompunerea amidonului din alimente. Ciupercile sunt ideala in dieta celor care sufera de probleme cardiace si sunt un leac excelent pentru calmarea migrenelor. In plus niacina (vitamina B12) ajuta la prevenirea bolii Alzheimer.

Nu in ultimul rand trebuie amintiti antibiotici naturali, care previn infectiile si grabesc vindecarea ranilor, si o serie de compusi specifici care intervin activ in procesul de crestere al masei musculare, iar prn aceasta sunt esentiala in cursul dietelor pentru scaderea in greutate, scrie suite101.

Toate acestea – in conditiile in care nu am amintit decat o mica parte din beneficiile pe care le au pentru sanatate ciupercile, indemnul nostru este sa consumati ciuperci. Mai ales vada, ciupercile sunt o ideala alternativa la carne si un beneficiu major pentru sanatate.