Busuiocul bun la toate

Busuiocul bun la toate

Dulceag si aromat, busuiocul este rege printre ierburile vindecatoare.Cu origini in India si Iran, busuiocul a fost folosit de-a lungul secolelor in combaterea anumitor boli si ameliorarea anumitor simptome. Imi amintesc ca atunci cand imi era rau, bunica imi dadea panaceul asta pentru orice. De la dureri de cap la mancarimi de picioare. Era desteapta bunica, urma principiile ayurvedice de vindecare in care busuiocul este ingredient principal. Pentru ca busuiocul e bun la toate.

Durerile de cap, stomac si starile de anxietate sunt puse la punct de o cateva fruze de busuioc. Vreo 6-7 mai exact. Arunca-le intr-un mojar si amesteca-le cu o lingurita de miere. Mananca melanjul dimineata, te ajuta si pentru imunitate.

Pe de alta parte durerile de cap si stomac trec daca bei apa in care au fiert frunze de busuioc. E si foarte aromata, in afara de efectele terapeutice pe care le are.

Busuiocul gaseste ac si de cojocul pielii uscate. Daca inmoi un tampon de vata in apa infuzata cu busuioc, pielea va deveni mai moale.

Cel mai mult la busuioc imi place aroma lui dulceaga si fresh. Are reputatia de a ascuti mintea si a calma nervii. In plus, daca pui un strop de ulei esential de busuioc pe varful nasului si pe tample, se spune ca te destrezi instantaneu.

Cand ne gandim la busuioc il vedem automat in pesta. Exista insa si alte modalitati de a-l folosi in bucatarie. De exemplu, puteti arunca o mana de busuioc proaspat taiat in coca atunci cand faceti paine. Sau puteti imprastia cateva frunze peste omleta. Ce sa mai spunem despre aroma pe care o da unui ceai cu gheata ?

Cum spuneam, busuiocul e bun la toate. Trebuie doar sa incepi sa il folosesti si vei deveni dependent.