Grasimi care te ajuta sa slabesti

Grasimi care te ajuta sa slabesti

Noi credem ca anumite categorii de alimente sunt blamate pe nedrept, asa ca ne-am decis sa pledam pentru beneficiile pe care le aduc organsimului grasimile. Am spus de nenumarare ori ca grasimile sunt necesare unui metabolism sanatos si sunt vitale pentru activitatea cerebrala, respiratia celulara, mentinerea hidratarii, sinteza hormonilor si mentinerea unui siluete frumoase.

Iata cateva grasimi care trebuie consumate, pentru ca te ajuta sa-ti pastrezi sanatea si sunt ideale in dieta care urmareste scaderea in greutate. Mai adaugam ca eliminarea grasimilor din dieta este un risc major pentru sanatate care poate aduce grave tulburari metabolismului si dezechilibre hormonale grave.

Carnea de vita. Un raport a dovedit ca acest timp de carne contine o mare cantitate de omega 3, care este recunoscut pentru capacitatea de a reduce riscul bolilor de inima. Mancata de trei-patru ori pe luna, carnea de vita, cu grasime, este benefica.

Uleiul de masine este foarte sanatos, dar de cele mai multe ori indicatiile se limiteaza la consumul a trei-patru linguri, sau chiar mai putin, pe zi. In fapt uleiul de masline este bogat in polifenoli care lupta foarte eficient impotriva cancerului si are capacitatea de a mobiliza depozitele adipoase vechi. Un studiu recent a dovedit ca o dieta bogata in ulei de masline (sapte-opt linguri pe zi) activeaza un mecanism de sinteza a unui hormon responsabil pentru descompunerea grasimilor din organism.

Nuca de cocos este un aliment caloric si bogat in grasimi. Grasimile din nuca de cocos sunt grasimi saturate, iar mai mult de jumatate este acid lauric, care are capacitatea de a lupta cu bacteriile si de a imbunatatii raportul dintre cele doua tipuri de colesterol. Consumul de ulei de nuca de cocos reduce ritmul de crestere in greutate. 

Numeroase studii au aratat ca migdale te pot ajuta sa pierzi mai usor in greutate si asta in ciuda continutului bogat in grasimi pe care untul de migdale il contine. Un studiu publicat in Jurnalul International de Obezitate si Tulburari Metabolice a comparat doua diete pe parcursul a sase luni. Un grup a urmat o dieta cu un nivel scazut de grasimi si calorii. In aceasta dieta consumul de grasimi a fost limitat la 18 la suta, in aportul total de nutrienti. A doua dieta a permis un raport de 39 la suta grasime din totalul nutrientilor, suplimentul de grasimi fiind asigurat de consumul de unt de migdale si migdale. Grupul care a consumat migdale si derivate din migdale a avut o reducere a kilogramelor in plus cu  50 la suta mai eficienta decat grupul in care a fost restrictionat consumul de grasimi, scrie health.yahoo.

Toate acestea sunt o dovada in plus pentru faptul ca, daca sunt consumate in mod inteligent, grasimile sunt un avantaj in dietele pentru scaderea in greutate.