Tort cu menta

Tort cu menta

Tortul cu menta este un dulce inedit, perfect pentru zilele de sarbatoare.

Ca sa-l faci ai nevoie de 250 de grame de unt, 5 oua, 300 de grame de faina, 300 de grame de zahar, trei plicuri cu ceai de menta, coaja de la o lamaie, un plic de praf de copt. Pentru glazura iti trebuie 100 de grame de ciocolata amaruie, trei linguri cu apa, 100 de grame de zahar pudra.

Incepe prin a freaca bine untul cu zaharul, circa 15 minute, pana devine spumos. Adauga galbenusurile de ou, pe rand si amesteca bine dupa fiecare. Scoate continutul a trei plicuri cu ceai de menta intr-un vas mic. Menta trebuie sa fie foarte fin macinata, ca o pudra. Opareste menta cu una, doua linguri de apa clocotita amesteca bine si pune totul in crema de unt, dupa ce s-a racorit putin. Adauga si coaja de lamaie si o lingura de suc de lamaie. Omogenizeza totul foarte bine. Adauga faina si un plic de praf de copt.

Bate spuma albusurile si incorporeaza-le incet in compozitie. Pune compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coace-l, la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, circa 60 de minute. Lasa blatul sa se raceasca in tava lui, apoi scoate-l pe un platou.

In loc de menta poti pune, in acelasi fel si alte plante aromate, tot din plicuri cu ceai – tei, petale de trandafiri, levantica sau iasomie. Serveste tortul simplu, pudrat sau nu cu zahar sau alaturi de o portie de inghetata. Il poti insiropa cu un sirop in care adaugi suc de lamaie. Poti pune menta proaspata, pe care o toci toarte marunt inainte si o oparesti, ca si cea uscata cu o lingura de apa clocotita.