Pepenele galben, fructul verii

Pepenele galben, fructul verii

Pepenele galben este fructul de aur al verii. Pepenele galben este unul din cele mai hidratante fructe, este bogat in minerale, vitamine si zaharuri excelente in dieta de vara. Daca pepenele rosu poate fi foarte bine consumat asa cum este, pepenele galben poate fi folosit, datorita texturi mai consitente si in altfel de preparate. Iata cateva exemple care dovedesc ca pepenele este fructul verii.

Bogat in vitamina A, C, in minerale – potasiu, fier, magneziu si seleniu, pepenele galben poate fi adauagat in cateva  combinatii gustoase si inedite.

Salata de pepene si castravete. Pepenele galben si castravetele sunt o pereche senzationala. Poate sa fie un fel de mancare in sine, o garnitura sau un aperitiv sofisticat. Ai nevoie de pepene galben, castravete, urda (sau altfel de branza moale), cateva linguri de ulei de masline, cateva linguri de lapte dulce, suc de lamaie, patrunjel si menta.

Curata pepenele si castravetele si cu un cutit taie-le in forme identice. Pune bucatile intr-un castron. Sfarama urda cu furculita si amesteca-o cu  ulei de masline si o lingura de suc de lamaie. Adauga o lingura doua de lapte, ca sa rezulte un sos gros. Adauga patrunjel si menta taiate fin si imprastie sosul peste pepene si castravete. Adauga, daca vrei, si cateva masline negre sau cateva rosii. Frumos si bun.

Supa de pepene este gustoasa si speciala. Potrivita pentru zilele de vara. O mancare si un tonic in acelasi timp.
Ai nevoie de un pepene galben potrivit si bine copt, cinci-sase linguri de smantana, un iaurt mic, o lingura de miere.

Taie pepenele si scoate miezul. Paseaza miezul taiat in bucati in blender, adauga iaurtul, smantana, mierea. Lasa supa la frigider pana cand se raceste. Orneaz-o cu fructe de padure sau cu frunze de menta.

Pepenele galben cu branzeturi.  Ca oricare alt fruct galben si dulce (caise, piersici, mere), se combina excelent cu branzeturile. Ai nevoie de un pepene galben potrivit, 250 de grame de mozzarella, patru linguri de ulei de masline, doua lamai, busuioc proaspat, sare, piper, fulgi de migdale.

Taie pepenele si mozzarella in felii. Aseaza-le alternativ pe un platou mare sau intr-un bol in straturi. Taie fin busuiocul (si daca nu vrei busuioc foloseste cimbru proaspar sau tarhon). Adauga deasupra verdeata, uleiul de masline, sare si piper si putin suc de lamaie. Decoreaza cu fulgi de migdale, Merge de minune alaturi de piept de pui la gratar sau peste slab, tot la gratar.

Tu ce combinatii cu pepene galben faci?