Stiu ca nu il intalnim pe toate drumurile, doar nu suntem in India, dar incercati sa mancati cat mai mult curry. Fac recomandarea pentru ca am aflat ca si curry previnde diabetul. Un studiu recent arata ca persoanele care consuma zilnic o cantitate mica de curry prezinta probabilitati mai mici de a se imbolnavi de diabet. 240 de adulti care prezentau niveluri ridicate de zahar in sange au fost urmariti timp de 9 luni. In aceasta perioada ei au consumat zilnic o anumita cantitate de curcumina sau o substanta placebo. Rezultatele au spus totul. Curcumina, substanta prezenta in turmeric, este unul dintre ingredientele condimentului curry si este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii. La ce e ea buna ? Imediat va spunem : suplimentele cu curcumina îmbunatatesc modul de functionare a beta-celulelor – cele care se afla in pancreas si produc insulina. Prevenirea diabetului se mai poate realiza si prin schimbarea stilului de viata, prin practicarea sportului si taierea caloriilor. Pana atunci, gasiti aici mai multe retete cu curry, ca sa il integrati in modul vostru de viata.