Nu iti spun decat atat: inceaca! Chiftelutele de cartofi cu sos de lamaie sunt delicioase si sunt perfecte la cina. Daca vrei chiftelute pentru toata familia rezulta dintr-un kilogram de cartofi, 4 oua, 100 de grame de faina, doua linguri cu pesmet fin, putin ulei ulei, putina sare. Pentru sosul de lamaie ai nevoie de 50 de grame unt, o lingura cu faina, doua pahare cu supa de carne sau de legume (sau supa dintr-un cub de concentrat de supa daca nu ai alta varianta), sucul de la jumatate de lamaie, coaja de lamaie. Pune la fiert cartofii in coaja, cand sunt gata lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja. Striveste bine cartofii cu furculita sau foloseste in robot. Adauga ouale, pe rand, apoi potriveste de sare. Amesteca bine si adauga 100 de grame de faina. Framanta aluatul. Trebuie sa rezulte un aluat elasic, dar nu foarte moale. Formeaza un sul cu diametrul de 6-7 centimetri. Tavaleste bine sulul prin pesmet, astfel incat acesta sa patrunda in aluat, formand o crusta. Taie felii, groase de un deget pe care le pui la copt in tava de aragaz pe hartie de copt, unsa cu putin ulei, la foc mare, circa 10 minute pe fiecare parte. Asta inseamna ca trebuie intoarse dupa primele zece minute. Aseaza chiftelutele pe un platou si pastreaza-le la cald cat prepari sosul, care se face in cateva minute. Pune untul la topit, adauga faina si stinge cu supa. Amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase. Fierbe sosul cinci minute. Da-l deoparte si adauga sucul de lamaie si coaja rasa foarte fin. Amesteca, potriveste de sare si serveste chiftelutele stropite cu sos de lamaie.