Salata cu fasole boabe este o cale delicioasa prin care poti manca mai multa fasole. Se poate face cu fasole fiarta in casa, dar iti recomand sa folosesti fasole gata fiarta din conserva. Alege doua tipuri de fasole alba si rosie, alba sau pestrita. Ai nevoie de 500 de grame de fasole de doua tipuri, fiarta, trei fire tinere de praz, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, cateva frunze de telina sau tarhon proaspat, un borcan mic de iaurt degresat, o lingura de mustar bun. Mancarica de fasole, reteta bucatarului Pune fasolea intr-un bol. Taie foarte fin prazul, inclusiv funzele, pune-l intr-un vas si presara putina sare. Freaca prazul cu mana ca sa se inmoaie. Amesteca fasolea cu prazul, adauga ulei de masline si suc de lamaie (sau otet balsamic). Amesteca iaurtul cu mistar. Pune sare si mult piper. Adauga soslul peste fasole si praz si pune verdeata tocata marunt (telina sau tarhon). Da la rece si serveste salata simpla, cu felii de paine prajita. Distribuie articolul pe: