Orez cu legume (gatit la aburi)

Orez cu legume (gatit la aburi)

Trebuie sa incercati aceasta reteta. Orezul cu legume gatit la aburi este o mancarea de origine asiatica pe care o poti face la tine in bucatarie daca ai un aparat de gatit la aburi sau celebrele cosuri de bambus, pe care nu trebuie decat sa le asezi deasupra unei oale cu apa care clocoteste.

Orezul cu legume este un fel de mancare savuros, unde imaginata ta are libertate deplina si poate face minuni.

Traditional ai nevoie de 200 de grame de orez, doi morcovi, un dovlecel, o legatura de parunjel, trei ardei grasi, un ardei iute mic, sare si piper, cateva linguri de ulei, un catel de usturoi, seminte de chimen, seminte de marar si nucsoara. La capitolul legume ai libertate deplina. Mai poti adauga o vanata, cateva fire de pastarnac, fasole verde, boabe de mazare.

Pune in vasul special orezul. Taie toate legumele, inclusiv ardeiul iute in fasii subtiri si pune-le in vas, la abur, impreuna cu un praf de sare, piper, toate mirodeniile si o legatura de patrunjel tocat. Cand si orezul si legumele sunt gata le poti combina. Caleste in putin ulei catelul de usturoi tocat fin si stropeste totul cu uleiul parfumat si putin suc proaspat de lamaie.

Este delicios. Merge simplu sau alaturi de salata verde ori/si carne la gratar.