Am mancat recent cartofi copti cu dafin. Combinatia este incredibila. I-am mancat simpli cu putin unt. Sunt deliciosi. Si ca sa nu avem vorbe despre cartofi, care sunt plind de carbohidrati, care ingrasa, iata: un carof contine 75 la suta apa, 22 la suta hidrati de carbon, 2 la suta proteine, 0,15 lipide si 1 la suta saruri minerale. In 150 grame de cartof copt sau fiert sunt circa au 100-120 de calorii, in functie de soi. Un cartif asigura 45 la suta din necesarul zilnic de vitamina C si 21 din doza zilnica de potasiu. Cartofii copti cu dafin au ceva special. Aroma, gustul, aspectul fac din ceva simpli, ceva special. Ai nevoie de cartofi mari, albi (unul si jumatate pentru o portie), o frunza de dafin pentru fiecare cartof, sare, piper si doua linguri de ulei. Spala bine cartofi. Sterge-i si taie-i in doua pe lung. Pune cartofii aliniati intr-o tava neunsa care merge la cuptor. Unge cu putin ulei, fiecare cartof, pe fata taiata, presara sare si piper si infige in cartof o jumatate de frunza de dafin. Acopera tava cu o folie de aliminiu. Da tava la cuptor, in cuptorul incins, la foc potrivit, circa 50 de minute. Scoate folia de aluminiu dupa primele 30 de minute de copt. Mirosul te va anunta cand sunt gata. Sunt minunati simpli, dar ii poti servi alaturi de salata sau cu putin unt.