Somon la gratar cu legume

Somon la gratar cu legume

Somonul este unul din cele mai apreciate soiuri de peste, atunci cand vine vorba de mancare. Adevarul este ca este si foarte gustos, iar gatit cum trebuie, pe gratar, alaturi de niste legume de sezon este o alegere potrivita pentru o masa usoara si hranitoare. Somon la gratar cu legume sa fie!

  

Sa mancam peste

Ca sa-l faci ai nevoie de un dovlecel mic, doua fileuri de somon, o lamaie mica, un ardei gras rosu, sare, piper dupa gust, o vanata mica, cateva lingurite de ulei de masline extravirgin.

Cum se face? Am incins bine tigaia grill sau gratarul. Dovlecelul, vanata si ardeiul le-am taiat rondele. Le-am stropit cu zeama de lamaie, ulei de masline si le-am condimentat cu sare si piper. Am pus legumele pe gratarul incins. Le-am lasat foarte putin, doar cat sa capete dungile acelea specifice de gratar. Am uns bine cu ulei de masline si fileurile de somon, le-am condimentat si apoi le-am pus pe gratar cu parte cu piele in jos. Le-am lasat un minut pe fiecare parte si le-am servit impreuna, imediat.

100 de grame de somon cu dovlecei la gratar si lamaie contine: 133 calorii, 7 grame de  proteine, 4 grame de lipide, 11 grame de carbohidrati.