Iata care sunt cele mai bune surse vegetale de calciu si magneziu. Deteliile sunt utile si necesare vegetarienilor si celor care nu consuma lactate si derivate. Un adult are nevoie pentru procesele metabolice zilnice si pentru sanatatea oaselor de circa 2500 de miligrame de calciu pe zi si 320 si 420miligrame de magneziu. Iata detaliat cantitatile de calciu si magneziu in alte alimente decat lactatele si derivatele de lapte, scrie care2. Migdale (30 de grame) – 80 miligrame de magneziu, 89 miligrame de calciu Soia (1/2 cana) – 74 miligrame de magneziu, 98 miligrame calciu Tarate de grau (1/4 de cana) – 89 miligrame de magneziu, 10 miligrame de calciu Fulgii de ovaz (o ceasca) – 61 miligrame de magneziu, 100 miligrame de calciu Unt de arahide (2 linguri) – 49 miligrame de magneziu, 140 miligrame de calciu Cartofi la cuptor (un cartof mare) – 84 miligrame de magneziu, 45 de miligrame de calciu Varza ( 200 de grame de varza cruda) – 136 miligrame de magneziu, 427 miligrame de calciu Broccoli (200 de grame) – 33 miligrame de magneziu, 62 miligrame de calciu Seminte de in (2 linguri) – 110 miligrame de magneziu, 71 miligrame de calciu Quinoa (o ceasca) – 118 miligrame de magneziu, 32 miligrame de calciu Tofu (150 de grame) – 47 miligrame de magneziu, 253 miligrame de calciu Nuci (30 de grame) – 106 miligrame de magneziu, 45 de miligrame calciu Concluzia: cereale integrale, nuci, verdeturi, cartofi si inca altele sunt alternative sanatose si bogate in calciu si magneziu.