Nu poate sa treaca luna toamna fara sa incerci salata cu struguri. Combinatia dintre dulceata strugurilor si aroma branzeturilor este savuroasa. Ca sa faci salata de struguri ai nevoie de 250 de grame de boabe de struguri mari (albi si negri), branza feta sau telemea (sau o alta barnaza sarata), o mana de frunze de spanac sau de salata verde, o lingurita de zahar, piper, doua linguri cu ulei de masline, trei linguri cu suc de lamaie. Iubim strugurii! Spala frunzele de spanac si strugurii. Taie boabele de strugure in doua, iar branza bucatele. Pe un platou aseaza un strat de frunze de spanac. Amesteca intr-un castron strugurii si bucatele de barnza. Separat amesteca bine cu un tel, uleiul de masline si sucul de lamaie, zaharul pudra, piper proaspat macinat. Poti pune ingredientele intr-un borcan si agiti bine. Punse sosul peste struguri si branza si rastoarna totul pe patul de frunze de spanac. Daca vrei poti imbogatii salata cu bucatele de jambon afumat sau de carne de pui. Daca esti interesata de gusturi cu totul noi combina strugurii cu file de somon afumat. Si cum totul tine de imaginatie, poti prepara un sos din iaurt sau smantana, cu putin otet balsamic si cateva lunguri de nuci macinate. Strugurii merg excelent cu toate tipurile de branza si se potrivesc cu aroma cimbrului si a busuiocului.