Am mai facut quinche, celebra placinta frantuzeasca. Quiche cu morcovi si spanac este o varianta a retetei de baza gustoasa si colorata. Ca sa faci quiche cu morcovi si spanac (patru-sase portii), ai nevoie de 250 de grame de faina, opt oua, un varf de cutit de sare, 100 de grame de unt din frigider, 1-2 linguri apa rece, patru morcovi potriviti, 500 de grame de spanac (este perfect cel gata curatat si congelat), 100 de grame de cascaval sau telemea, 250 de grame de smantana slaba, alte sase oua, piper, marar, cateva linguri de ulei, un catel de usturoi. Quiche, placinta frantuzeasa Cerne faina intr-un castron, adauga un ou intreg si sarea. Amesteca, apoi adauga untul taiat bucati si framanta cu degetele, adaugand si apa, putin cate putin, pana iese un aluat sfaramicios. Aduna aluatul ca o minge, inveleste-l in folie de plastic ca sa nu se usuce si lasa-l, 30 de minute, la frigider. In timplu acesta pune morcovii curatati la fiert si intr-un alt vas caleste spanacul in ulei incins, in care ai adaugat usturoiul tocat marunt. Caleste bine, pana se duce toata apa. Pune piper, nucsoara si verdeata. Taie morcovii fiertii in bucatele. Taie in bucatele cascavalul. Pregateste tava o forma rotunda si adanca de cel putin trei centimetri. Unge tava cu unt si tapeteaz-o cu faina. Intinde in tava aluatul – direct cu degetele si podul palmei sau cu sucitorul. Intinde uniform spanacul calit. Bate ouale cu smantana si toarna totul peste restul ingredientelor din tava. Coace quiche-ul in cuptorul incins circa 40 de minute, la foc potrivit. Este excelenta calda sau rece fiind ideala pentru pachetelul cu mancare de la serviciu.