Supa este un aliat in dieta. O dovada este dieta cu supa de varza de care stie toata lumea, apoi dieta cu supa unde… supele de zarzavat sunt vedete. Completam retetarul cu doua supe pentru dieta, perfecte toamna, perfecte in dietele tale. Supele pentru dieta combina foarte bine legumele de toamna cu verdeturile, care inca se mai gasesc. Poti sa folosesti foarte bine si verdeturi congelate. Supa de spanac cu cartofi este o supa foarte aromata, care poate sa fie un pranz excelent. Satioasa, plina de fibre, minerale si vitamine, supa este un deliciu lipsit de orice angoase calorice. Calda sau rece este la fel de buna. Daca esti foarte exigenta cartoful poate sa fie inlocuit cu dovlecel. Daca vrei o variatie schimba caroful cu o cantitate egala de dovleac. Ai nevoie de 250 de grame de frunze de spanac, o ceapa mare, doi cartofi cat pumnul, o lingurita de seminte de chimen, o legatura de patrunjel, o lingura de ulei de masline, jumatate de cana de lapte degresat, un catel de usturoi, un ou, sare si piper. Pune un litru de apa la fiert. Curata si taie in cubulete cartoful si adauga-l in apa. Lasa-l sa fiarba bine, la foc mic. Curata ceapa si toaca-o marunt. Toaca usturoriu si pune-l impreuna cu ceapa la calit. in ulei incins. Pune sare si adauga semintele de chimen. Pune spanacul tocat si caleste mai departe. Daca folosesti spanac congelat lasa-l sa se decongeleze bine inainte de a-l cali. Amesteca. Pune piper mult si rastoarna totul peste apa in care fierb catofii. Acopera si lasa sa fiarba impreuna cateva minute. Pune patrunjelul tocat marunt, apoi stinge focul. Bate oul bine ca pentru omleta si adauga laptele. Rastoarna totul in supa. Gata! O potie, din cele trei care rezulta, are doar 170 de calorii. Dieta cu supa Supa crema de varza de Bruxelles si fasole este o supa delicioasa, ideala in dieta. Fasolea este o excelenta sursa de fibre care este un bun partener in timpul dietelor, iar varza de Bruxelles aduce gust, aroma si foarte putine calorii, la pachet cu minerale si vitamine. Supa nu numai ca este foarte gustoasa, dar este gata in 30 de minute asa ca nu ai scuze sa nu o incerci. Ai nevoie de 250 de grame de varza de Bruxelles, 150 de grame de fasole, o ceapa, un catel, doi de usturoi, o lingura sos de soia, doua linguri de ulei de masline si piper. Iti mai trebuie un litru de apa sau, daca dieta ta este ceva mai lejera, un litru de supa limpede de carne. Pune la fiert in apa sau supa fasolea (prefiarta sau gata fiarta) si varza. Lasa-le sa fierba bine, la foc moale, cu capac, circa 15-20 de minute. In timpul acesta caleste ceapa si usturoriul intr-o lingura de ulei de masline (a doua lingura este pentru final). Adauga sosul de soia. Amesteca si pune totul peste varza si fasole. Lasa sa fiarba alte zece minute impreuna apoi transforma supa in crema cu un blender. Pune verdeata si a doua lingura de ulei de masline, amesteca si serveste. O portie, din cele trei, are doar 180 de calorii, promite zoneregime. Bun, nu?