Pulpe de pui cu praz si conopida sunt o mica sarbatoare si au tot ce le trebuie ca sa fie mancarea perfecta pentru inceputul zilele reci si umede de toamna tarzie. Mancarea de toamna (care toamna, ca-i iarna in toata regula!) trebuie sa fie mai consistenta. Avem nevoie de proteine, ceva mai multe calorii, vitamine si minerale, asa ca mancarurile gatite sunt cea mai buna alegere. Ca sa faci pulpe de pui cu praz si conopida ai nevoie de o conopida (de circa 500 de grame), trei pulpe de pui intregi (aproximativ un kilogram), 2-3 ardei grasi, un morcov, jumatate de praz, 2-3 rosii mici, 2-3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust, plus ceva boia dulce, un varf de lingurita de ienibahar macinat, frunze proaspete de menta si patrunjel verde, pentru ca in aceste ierburi sta toata aroma incredibila a mancarii si vreo 5-6 linguri de ulei si doua cani de apa. Spalam bine pulpele de pui si le crestam, nu pana la os, doar o jumatate de centimetru. Intr-o oala/ tigaie inalta punem ulei, pulpele, morcovii, ardeii, prazul (legumele toate sunt taiate marunt) si usturoiul maruntit. Condimentam cu sare, piper si ienibahar si le lasam la foc mic vreo cinci minute sa prinda gust. Am adaugat doua cani de apa si le-am lasat sa fiarba sub capac 30 de minute, tot la foc mic. Cand carnea a fost bine patrunsa (am controlat cu o furculita) am adaugat conopida desfacuta in buchete mici. Le-am mai lasat sub capac circa cinci minute, apoi am adaugat si rosiile taiate bucati si cateva frunze de menta. Le-am mai lasat inca 10 minute, dupa care am adugat si frunzele de patrunjel si am stins focul. Am chemat lumea la masa si am mancat cu mare pofta! 100 de g de pulpe de pui cu praz si conopida contine: 263 calorii, 23 g proteine, 5 g lipide si 13 g carbohidrati. Pofta buna!