Top 10 metode de combatere a uitarii

Top 10 metode de combatere a uitarii

Ti se intampla sa ai destul de des lapsusuri? Nu te speria prea tare. E natural  sa te confrunti cu sentimentul de ceata pe creier din cand in cand. Dar, exact ca si muschii, cu cat il exersezi mai mult, cu atat creierul tau va fi mai antrenat. Nu ai nevoie de produse anume sau de diete speciale.  Trebuie sa stii doar top 10 metode de combatere a uitarii si creierul tau va functiona la capacitate maxima.

Primul sfat este sa iti tii creierul antrenat. Daca nu faci rebus, ar fi cazul sa incerci. Testeaza si exercitiile de memorie, ajuta.

Nu ai nevoie de pastile speciale dar nu ar strica sa mananci alimentele potrivite. Pune accent pe acizii grasi Omega 3 si pe antioxidanti. Te mai ajuta si sa manancii portii mici pe toata durata zilei. 5 portii de mancare pe zi previn scaderea glucozei din sange – daca nu stiai ea este sursa primara de energie a creierului.

O alta metoda de combatare a uitarii este sa faci mult sport. Fa stretching si mergi mult pe jos. Daca esti mereu in priza iti tii si creierul conectat. Ai incercat pana acum sa iti controlezi nivelul de stress ? Meditatia si relaxarea te ajuta sa faci lucrul asta. Cum afecteaza stresul creierul ? Explicatia e simpla. Stresul stimuleaza secretia de cortisol, care afecteaza memoria in anumite centre ale creierului. Ai grija !

Ca metoda de combatere a uitarii ai putea sa iti controlezi mai des nivelul de fier din sange. Fierul este cel care ajuta neurotransmitatorii esentiali pentru functionarea creierului la nivel optim. Studiile arata ca femeile cu deficit de fier in sange au avut de doua ori mai multe probleme de memorie decat cele care aveau un nivel normal.

Nu incerca sa te imparti in mai multe locuri in acelasi timp. Da la o parte multitaskingul. Vei uita mai usor ce ai auzit la stiri in timp ce citeai ziarul decat daca ai acorda toata atentia jurnalului de stiri.

E verificata de nenumarate ori : cand incerci sa faci mai multe lucruri de-odata, creierul isi muta procesele in alta zona, cea care retine mai putine detalii. Pentru rezultate ca la carte, concentreaza-te pe cate un singur lucru.

Blocajul din vasele de sange aflate in creier impiedica oxigenarea lui si accesul la diversi nutrienti necesari. Consecinta? Problemele de memorie.

Medicamentele nu ajuta de fiecare data sustin expertii prevention.com. Multe dintre ele iti pot afecta memoria si cu cat inaintezi in varsta, cu atat ele raman mai mult in organism. Medicamentele pot cauza pierderi de memorie, asa ca tineti-va departe de antidepresive, somnifere si medicamente care calmeaza durerea.

O alta metoda de combatere a uitarii e sa mananci un mar pe zi. Contin suficienti antioxidanti care sa ridice acetilcolina, un neurotransmitator esential pentru memorie. Aceiasi antioxidanti iti poate proteja creierul de radicalii liberi.

Afla beneficiile merelor in dieta

In fine, daca ai reusit sa ajungi pana la ultima metoda recomandata, e cazul sa bei niste vin rosu. Atat ca sa sarbatoresti cat si ca sa iti tii creierul in forma. Vinul rosu contine resveratrol – un compus care te tine departe de Alzheimer.