Este in continuare sezonul muraturilor. Cata vreme mai sunt in piata si in supermarketuri imbietoare gogonele, conopide, gogosari, ca sa nu mai vorbesc de castraveti, poarta e inca deschisa pentru intarziati. Ne va costa poate putin mai mult, dar se spune ca muraturile puse tarziu nu se mai strica niciodata :-). Poate voi sa verificati aceasta teorie, caci eu nu am apucat niciodata "suficiente muraturi". De aceea am pus si anul acesta, in felurite borcane si oale (experimentez pentru prima oara muraturile "la pamant"). Cele mai dragi imi sunt muraturile in borcane mici, portie de o persoana, rasplata mea pentru ca am mancat dulceata tot anul, si am pastrat borcanelele. Am pus castraveti in saramura, gogonele, gogosari in otet, mixuri (gogonele, morcov, telina, conopida, usturoi, ardei iute cu marar si frunze de telina). Pe dietetik.ro gasiti mai multe retete de muraturi, cat despre retete care merg cu muraturi, ce sa mai vorbim! Pentru cei care chiar nu reusesc sa isi faca timp sa puna muraturi, sau nu au unde sa le tina (anul acesta am beci, in sfarsit, si camara), exista o varianta. Evitati sa cumparati muraturile in otet, la borcan in supermarket. In acest sezon gasiti in piata muraturi la butoi, care sunt deja din principiu mai gustoase decat conservele de magazin, in plus sunt naturale, conservate in apa si sare. La Piata Gemeni de exemplu, exista o doamna cu butoaie bleumarin, ale carei muraturi sunt divine (in asteptarea propriei productii). Gansiti-va asa: nu se poate sa avem sarbatori fara muraturi. Ne pot lipsi multe, dar fara un castravete murat pe salata de boeuf parca ar fi prea de tot. Spor la muraturi! Distribuie articolul pe: