Am dedicat ziua de azi salatei minune, rucola, asa ca va daruim si doua retete cu rucola, usor de facut dar extrem de "gourmet" prin savoarea pe care aceasta mica frunza piperata le-o adauga. Salata de cartofi cu rucola si marar este o garnitura, sau insasi un pranz. Hranitoare, plina de energie si usoara, aceasta salata te tine in priza, amintindu-ti mereu si gustul exotic. Ingredientele pentru salata de cartofi cu rucola si marar, din care sa poata manca 4 persoane sunt: -1 kilogram de cartofi noi, cat mai mici si mai fragezi, sare si piper, un iaurt gras, o lingurita de maioneza, o ceapa de apa, o legatura de marar si o caserola de rucola. Cu cat cartofii sunt mai mici, mai noi si mai moi, vor fierbe mai repede si salata va fi mai gustoasa. Cand ii puneti la fiert, sa fie taiati nu mai mare de o imbucatura. Nu uitati de sare. Dupa ce au fiert cartofii, secretul este sa turnati dressingul cat sunt inca foarte fierbinti. Dressingul se face amestecand iaurtul cu maioneza. dupa ce ati turnat dressingul, adaugati toata rucola si mararul, si apoi amestecati cu o lingura lunga, apoi puneti salata intr-un castron la rece pentru cel putin o ora inainte de a o servi. Rucola nu e numai pentru virtuoasele salate. Un panini cu rucola si cascaval poate fi gustarea care e usor de pregatit, usor de mancat, dar iti da totusi impresia de lux si rasfat. Pentru panini cu rucola si cascaval ai nevoie de: -felii de paine neara integrala, cascaval afumat feliat, rucola proaspata si pasta de masline. Unge cu pasta de masline painea, aseaza un strat de rucola, felia de cascaval, deasupra cealalta felie, unsa la randul ei cu putin ulei de masline. Unge si intregul sandvis, si prajeste-l intr-o tigaie incinsa, intorcandu-l pana cand exteriorul devin crocant si auriu, iar cascavalul se topeste. Pentru ca acest sandvis sa fie cu adevarat decadent este sa ungeti cu unt in loc de ulei de masline a doua felie de paine ๐ Adaugati rucola la multe dintre retetele la care nu credeati ca se potriveste. Aflati aici cum se mananca rucola!