Tocanitele de legume sunt delicioase si le putem gati in tot felul de combinatii. Eu am ales astazi tocana de legume cu orez, o reteta cu ciuperci si fasole rosie, pentru a va putea oferi o masa dietetika :-), dar si bogata in fibre, vitamine si chiar proteine. Ingrediente tocana de legume cu orez: Ingrediente 1 vanata 1 gogosar 2 cepe mari 2-3 linguri de ulei vegetal 3 rosii 1 foaie de dafin 5 ciuperci mari 4 linguri de boabe de fasole rosie fiarta piper si sare dupa gust jumatate de cana de orez Mod de preparare tocana de legume cu orez: Se coc vinete si gogosarii, se curata si se toaca marunt. Ceapa se curata, se taie julien, se caleste in ulei. Nu trebuie sa se rumeneasca, dar trebuie sa se inmoaie bine. Apoi, se marunteste in robotul de bucatarie. Toate ingredientele enumerate mai sus se amesteca si se dau la fiert, impreuna cu ciupercile taiate bucati mari si boabele de fasole. Se adauga si rosiile decojite si taiate cubulete. Se condimenteaza dupa gust. Tocana se fierbe la foc foarte mic, aproximativ 30 de minute. Trebuie sa scada si sa se ingroase. Orezul se fierbe in apa cu sare. Pentru o jumatate de cana de orez, aveti nevoie de o cana si jumatate de apa. Se serveste impreuna cu tocana. 100 de g de tocana de legume cu orez contin: 144 calorii, 2,9 g proteine, 7 g lipide si 11,2 g carbohidrati. Pofta buna!