Laptele de cocos

Laptele de cocos

Nucile de cocos sunt un miracol, un aliment complet care are asupra organismului cele mai bune efecte. Laptele de cocos  ajuta la prevenirea si tratarea unui game largi de afectiuni. Pentru ca multa lume are intoleranta la lactoza, gluten sau alergie la drojdie si nu poate consuma lapte de vaca, iata, laptele de cocos e inca o idee, pe langa laptele de soia si laptele de orez.

Laptele de cocos nu este acel suc pe care il gasim in interiorul nucii de cocos, ci lapte obtinut din pulpa fructului proaspat de cocos.

Aceasta este stoarsa pentru a se obtine o crema care se amesteca cu apa. Are textura laptelui de vaca, un usor gust de cocos, si se poate consuma sau gati. Este disponibil si indulcit, si neindulcit, la magazinele bio si in unele supermarketuri mai fitoase.

Lapte de cocos pentru sanatate

In laptele de cocos se gasesc numeroase vitamine, minerale si electroliti, printre care si calciu si potasiu.

Grasimile din el se convertesc rapid in energie, in loc sa se depuna ca in cazul laptelui de vaca. Astfel este si un bun aliat in curele de slabire.

 

In acelasi timp este si o sursa puternica de acid lauric, care este antiviral, antibacterial, antimicrobial si antifungic, si astfel ridica sistemul imunitar.

 

Este o bautura vegana, deci ok din toate punctele de vedere, cu conditia sa nu exagerati: laptele de cocos reduce absorbtia de fructoza in organism, asa ca nu trebuie consumat exagerat.