Salata de ciuperci cu branza de capra

Salata de ciuperci cu branza de capra

Salata de ciuperci cu branza de capra este o reteta sanatoasa, buna pentru vegetarieni, iar branza din lapte de capra este una din cele mai sanatoase, laptele de capra fiind considerat cel mai apropiat de cel uman si de aceea potrivit alimentatiei noastre.  De asemenea acesta este folosit in numeroase diete, dar cu masura pentru ca este destul de caloric. Astazi, branza de capra se gaseste in toate supermarketurile. M-am gandit ca o gustare sub forma de salata ar fi foarte potrivita.

Ingrediente salata de ciuperci cu branza de capra:

3-4 frunze de salata romana

cateva felii subtiri de mar

o mana de ciuperci mici, proaspete

putin susan + putin ulei de masline

putin ulei de dovleac presat la rece

50 de grame de branza de capra

putina reductie de otet balsamic (optional)

sare si piper dupa gust

Mod de preparare salata de ciuperci cu braza de capra

Ciupercile le-am sotat in putin ulei de masline, impreuna cu cateva seminte de susan. Le-am pus in farfurie peste frunzele de salata, am adaugat cateva felii subtiri de mar, apoi cateva felii de branza de capra si am stropit totul cu ulei din seminte dovleac presat la rece si cateva picaturi de reductie din otet balsamic. Am asezonat cu sare si piper. A fost o combinatie foarte gustoasa.

 

Valoare calorica salata de ciuperci cu branza de capra : 100 de grame de salata cu ciuperci, mere si branza de capra:  284 calorii, 17 g proteine, 18 g lipide si 11 g carbohidrati.

Pofta buna!