File de pastrav cu sos de capere si smanatana

File de pastrav cu sos de capere si smanatana

Va propun astazi o reteta foarte gustoasa si usor de preparat, cu pastrav, unul din pestii mei preferati cand vine vorba de gatit: File de pastrav cu sos de capere si smantana!

 

Ingrediente file de pastrav cu sos de capere si smantana:

 

6 bucati file de pastrav

50 g unt

jumatate de lingura de faina ( pentru sos)

200 ml samnatana light

Jumatate de lamaie

2 lingurite de capere din borcan

Sare, piper dupa gust

2 linguri de faina (pentru peste)

 

 

Cum preparam fileul de pastrav cu sos de capere si smantana?

 

Intr-o tigaie antiaderenta punem untul la topit. Adaugam jumatate de lingura de faina si amestecam pana la omogenizare. Adaugam si smantana. Lasam sosul sa dea cateva clocote, condimantam cu sre, piper si zeama de lamaie si adaugam caperele. Dam sosul la o parte. 

Intr-o alta tigaie punem putin ulei. Fielurile de peste le condimentam cu sare si piper iar apoi le dam prin faina. Le punem la prajit in ulei, 2 minute pe fiecare parte.

 

Servim pestele cald, cu mult sos deasupra. Il mai putem stropi cu zeama de lamaie.

 

100 de grame de file de pastrav cu sos de capere si smantana contine:  223 calorii, 26,6 g proteine,  15.3 g lipide si

 13,6 g carbohidrati!

 

Pofta buna!