Astazi am pregatit pentru voi o salata usoara si foarte interesanta, cu multe contraste si foarte sanatoasa. Este bine sa profitam de toate legumele de sezon, iar rosiile sunt printre preferatele mele, mai ales atunci cand gasesc diferite soiuri. Rosiile pe care le-am folosit, nu numai ca au culori diferite, dar au si gusturi si texturi diferite. Ingrediente salata de rosii cu ghimbir si sos de rodii: 200 g rosii cherry culori diferite 1 cm radacina de ghimbir proaspata, 4-5 lingurite de sos de rodii sare si piper proaspat macinat frunze de patrunjel proaspat pentru decor Mod de preparare salata de rosii cu ghimbir si sos de rodii Pentru ca este o salata foarte simpla, nu avem foarte multe de facut. O putem prepara rapid, chiar inaite sa mancam, pentru ca necesita foarte putin timp. Spalam foarte bine rosiile cherry si le taiem jumatati sau felii. Sigur, putem folosi si rosii din soiuri mai comune, dar eu cred ca rosiile cherry au un gust aparte, si sunt mai dulci. Asadar, dupa ce am taoat rosiile, le pune, m intr-un bol, iar deasupra radem putin ghimbir proaspat. Stropim cu sos de rodii iar apoi asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Amestecam usor si ornam cu frunze proaspete de patrunjel. Servim imediat! 100 de grame de salata de rosii cu ghimbir si sos de rosii contin: 32 calorii, 0,2 g proteine, 0,2 g lipide si 8,5 g carbohidrati. Pofta buna!