Salata greceasca

Salata greceasca

Pentru un snack rapid,  puteti sa preparati o salata greceasca, foarte gustoasa si satioasa. Vitaminele din legumele proaspete va vor aduce un aport de vitamine, atat de necesar in sezonul rece, dar si in zilele aglomerate de la munca. O mancare gustoasa, poate ridica intotdeauna moralul si va va face sa va simtiti mai relaxat.

 

Ingrediente:

 

2-3 castraveti

1 rosie

jumatate de ardei gras rosu

jumatate de ceapa mica (rosie de preferat; eu am folosit alba)

oregano proaspat sau uscat

cateva frunze de salata

cateva masline

branza feta

sare, piper dupa gust

putin ulei de masline extravirgin

zeama de la jumate de lamaie mica

 

Optional se mai pot pune: capere si  frunze de patrunjel. Branza feta se poate inlocui cu o telemea sau un cas gras, iar zeama de lamaie cu otet de vin alb de buna calitate.

 

Legumele se taie sau se rup dupa propria voastra inspiratie sau placere. Castravetele poate sa aiba sau nu coaja. Se amesteca totul intr-un bol. Se stropeste cu zeama de lamaie, ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Daca vi se pare prea acru, puteti sa faceti din lamaie, sare, piper , oregano taiat marunt, ulei de masline si putin zahar un dressing pe care sa-l  potriviti dupa gust.

 

Se poate servi ca si garnitura la o mancare cu carne, peste , fruce de mare sau se poate servi simplu, cu paine prajita. 100 de g de salata greceasca contine: 152 de calorii, 11,1 g proteine si 4,2 g lipide.

Pofta buna!