Salvia este una din cele mai sanatoase mirodenii si este folosita inca din antichitate atat pentru a aroma diferite mancaruri cat si in medicina, avand numeroase proprietati curative. Este foarte gustoasa atunci cand este gatita corect, iar astazi am pregatit pentru voi o reteta speciala, cu multa salvie.Daca renuntati la sunca, este si vegetariana. Ingrediente pentru penne cu salvie: 200 g paste penne 2 catei de usturoi 50 g unt 20 de frunze de salvie proaspata putin parmezan 2 fasii subtire de sunca (20 g) (optional) ardei iute dupa gust (optional) sare si piper dupa gust Mod de preparare penne cu salvie Pastele se fierb al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se strecoara de apa. Frunzele proaspete de salvie se spala bine si se usuca pe un servet de bucatarie. Intr-o tigaie se topeste untul, in care se prajesc frunzele de salvie si usturoiul taiat marunt. Asezonam cu piper si sare dupa gust. Frunzele sunt gata cand devin crocante. Se adauga pastele se lasa jumatate de minut pe foc, timp in care se poate pune optional si putin ardei iute. Pastele se servesc imediat cu cateva bucatele de sunca afumata si parmezan ras. 100 de g de paste cu salvie crocanta contin: 325 calorii, 13,5 g proteine, 7 g lipide, 43 g carbohidrati. Pofta buna!