Orez cu ciuperci si parmezan

Orez cu ciuperci si parmezan

De cele mai multe ori, o masa buna poate sa nu contina carne, si totusi sa fie perfecta pentru cei care merg la sala sau fac exercitii. Orezul si ciupercile , alaturi de legume si parmezan sunt satioase si gustoase. Ele va vor oferi energia si nutrientii necesari intr-o dieta echilibrata.

Ingrediente orez cu ciuperci si parmezan:

250 g de orez o ceapa medie jumatate ardei gras (rosu) un morcov o mana de mazare cateva tulpini de apio 20 g unt 100 g ciuperci patrunjel parmezan sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare orez cu ciuperci si parmezan

Ceapa, ardeiul , morcovul si tulpinile de apio, le tocam marunt. Le calim in putin ulei. Adaugam mazarea si stingem cu un litru de apa. Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic cu capac. Adaugam orezul si ciupercile. Il mai lasam sa fiarba vreo 10 minute in functie de orez. Intre timp amestecam incet. La final adaugam untul, patrunjelul tocat marunt, stingem focul si lasam sub capac vreo 5 minute. Servim cu parmezan ras ca si garnitura sau ca si gustare.

100 de g de orez cu ciuperci si parmezan contin: 102 calorii, 2,7 g proteine, 0,4 g lipide. 12,3 g carbohidrati.

Pofta buna!