5 superalimente fara gluten

5 superalimente fara gluten

Exista multe alimente care se preteaza unei diete fara gluten. Daca accentul este pus pe mancaruri bogate in vitamine si nutrienti, acestea pot asigura o functie imuna foarte buna, imbunatatesc functiile creierului, cresc nivelul de enerie si nu in ultimul rand sunt de ajutor in dieta.

Care sunt cele 5 alimente fara gluten?

Legumicolele (mai ales fasolea si lintea) sunt pline de carbohidrati, fier si vitaminele B, elemente care lipsesc in general dintr-o dieta fara gluten. Supa de linte, salata cu fasole si chili vegetarian.

Quinoa, alimentul anului 2013, contine mai multe proteine decat alte cereale, precum si cantitati serioase de fibre, fier si mai ales magneziu, un mineral esential pentru sanatate.

Cartofii dulci ( se gasesc si la noi in supermarket iar pe dietetik.ro puteti gasi retete cu cartofi dulci) sunt bogati in antioxidanti cum este beta-carotenul, fiind si ei, ca si quinoa, o sursa importanta de fibre.

Somonul, codul si alti pesti de apa rece sunt plini de omega 3, si am aflat ieri de ce este bine sa mancam mult peste. Pestele bogat in omega 3 reduce inflamatiile din organism.

Si in sfarsit ceva distractiv, floricele de porumb, popcorn – asa se pot manca cereale complet lipsite de gluten. Este o alternativa nutritionala la snack-urile procesate. Ne referim desigur la popcornul facut acasa, deoarece toppingurile cu care este servit in oras, sau aromele, pot contine gluten.

Afla mai multe despre intoleranta la gluten si boala celiaca!