Am pus mana pe cateva legaturi de leurda si le folosim in fel si chip, de la salate si supe pana la aceasta papara cu leurda. Cat se mai gaseste leurda in piata, nu ezitati si cumparati cateva legaturi din aceasta verdeata autohtona dar atat de putin cunoscuta. Pentru cei care nu stiu ce e papara, vorbim despre oua amestecate, ca la omleta, cu branza, care se prajesc amestecandu-se. Leurda este o planta minune, o sabaticiune care a refuzat sa se adapteze cultivarii organizate dar care creste intins pe kilometri de teren. Este benefica pentru sanatate, imbunatateste memoria iar aroma ei surpinzatoare pentru ceva ce seamana cu stevia. Este numita si "ceapa vrajitoarelor" sau frunza de usturoi, fiindca are aroma amandurora. Papara cu leurda este simplu de preparat. Pentru fiecare ou tocati marunt cate trei frunze de leurda, fara codite. Amestecati-le in compozitie, alaturi de branza, patrunjel tocat si cateva picaturi de ulei. Aceasta papara nu trebuie prajita prea mut, astfel incat leurda sa isi elibereze aroma fara a se "topi". Va garantam o papara cu leurda picanta intr-un mod cu totul nou, un gust cu adevarat exotic. Incercati sa o serviti pe felii de paine de secara, usor prajita.