Nautul e ingredientul sanatos din meniul vostru

Nautul e ingredientul sanatos din meniul vostru

Cuvantul lunii e naut. Este singura concluzie la care pot ajunge din numeroasele cautari care v-au adus pe Dietetik. Ei bine, naut vreti, naut va dam! De ce? Pentru ca e ingredientul sanatos din meniul vostru.

De ce n-ar fi ? E bogat in proteine, in fibre si in zinc. Un studiu a demonstrat chiar ca e util in curele de slabire. In plus, il poti folosi fie copt, fie crud, fie in desert, fie sub forma de pasta in hummus. Nautul e ingredientul sanatos care va face mesele mai gustoase. De aceea m-am gandit sa va prezint niste retete care va ajuta sa includeti nautul cam in orice masa. Nu-i asa ca va facem pofta cu supa asta indiana cu naut? 

 

 

 

Rosii coapte cu curcan, naut si curry

 

E o specialitate indiana care lasa oricui gura apa doar din descriere. Curcanul poate fi usor omis de orice vegetarian. Reteta o gasiti aici, nautul in piata sau la supermarket in cutii.

 

Naut copt cu miere si scortisoara

 

Este indicat in special in momentele in care poftesti la ceva dulce si nu vrei sa risti sa iti distrugi dieta. Bogat in fibre si proteine, nautul astfel gatit iti satisface pofta de dulce si iti ridica nivelul de energie ca sa poti fi active intreaga zi.

 

Salata cu naut, morcovi si coacaze

 

Uneori simplu inseamna delicios. Se aplica si in salata despre care vorbim, unde nautul isi da mana cu morcovii si coacazele ca sa iti aduca energia de care ai nevoie si impulsul care stimuleaza arderile de grasimi.

Nautul este una dintre cele mai vechi legume cultivate in Orientul Mijlociu si este pe lista de preferinte a multor oameni. Este ideal in diete deoarece te ajuta sa iti controlezi foamea. Continutul ridicat de fibre si proteine si indexul glicemic scazut te ajuta sa mentii nivelul de satietate unde e nevoie ca sa nu rontai junk food toata ziua.

Daca ai chef de rontait, nautul copt este cea mai buna solutie. Totul este sa-l prepari in casa.

 

 

Tot nautul ajuta si la reducerea colesterolului. Expertii citati de Fitsugar.com sustin ca daca mancam putin naut in fiecare zi, vom reusi sa ne reducem nivelul de cholesterol negative si implicit riscul aparitiei unei boli cardiovasculare.