Alimentul acestei saptamani pe dietetik.ro este sparanghelul, si am vorbt despre faptul ca nu se prea gateste la noi. Ar fi bine sa schimbam asta, pentru ca este minunat pentru sanatate si, gatiti asa cum se cuvine, un adevarat deliciu! Reteta este pentru doua portii deoarece trebuie mancata cat de repede si nu mai e gustoasa daca a fost refrigerata. Este o reteta vegetariana si de post, care se prepara cel mai bine cu lapte de soia. Ingrediente pentru supa de sparanghel ( 2 portii) – 200 g sparanghel proaspat – 50 g ceapa tocata -200 ml supa crema de legume – 5 g unt – 5 g faina – sare, piper – jumatate de pahar de lapte de soia – suc de lamaie Mod de preparare supa de sparanghel Pastrati cateva bucati de sparanghel intreg pentru garnitura. Varsati sparanghelul si ceapa in tigaie, cu jumatete de cana de supa crema de legume). Aduceti la fiert, reduceti flacara si lasati tigaia pe foc pana cand sparanghelul se inmoaie. Ce v-a ramas din supa de legume se pune in bender si se amesteca pana devine pasta. Peste sparanghelul si ceapa, topiti untul, cu sare, faina si piper. Nu lasati faina sa se inchida la culoare. dupa doua minute la foc mediu, adaugati restul de supa de geume si mariti flacara. Aduceti, amestecand, la fierbere. Adaugati laptele de soia si sucul de lamaie se amesteca intr-o alta tigaie. Amestecati deasupra focului pana se incalzeste bine, apoi turnati in castroane si garnisiti cu sparanghelul pastrat. Se mananca imediat. Pofta buna!