Fie ca am crescut acasa cu o bucatarie organizata, fie ca ne-am fi dorit mai multa ordine, constatam, ca adulti, ca nu este atat de usor sa mentinem cele adiacente bucatariei intr-un stadiu perfect functional. Principalele vinovate sunt lipsa de timp si graba. Cand ajungem sa facem curat in camara, ne luam cu mainile de cap la gandul ca trebuie, cum spunem "sa intram in ele". Avem pentru dumneavoastra 3 sfaturi pentru a mentine o bucatarie organizata. De multe ori avem impresia ca nu e nimic de mancare in casa, cu toate ca geme camara de borcane incepute, indesate in fundul raftului, pungi, diverse ambalaje in care nici nu mai stim ce e. Adeseori asta se aplica si usii de la frigider. Pasul 1: Organizarea Trebuie sa luati hotararea epocala si sa stabiliti o zi de facut ordine in camara. Cu cateva zile inainte, incercati sa scapti de tot ceea ce ar fi de aruncat, de prin toate locurile de depozitare. As incepe cu legumele prea vechi ( cartofi, ceapa, etc). Orice returi mai sunt bune de ceva le-as adauga unui mare rattatouile sau as incerca sa vad ce spune frigiderul Dietetik ca pot face cu ele. Pasul 2: Camara Cititi etichetele tuturor ambalajelor, si renuntati i sfarsit la ce este expirat, a tras umezeala, ar fi trebuit pastrat in frigider, sau are floare de mucegai :-). De pilda, faina ar trebui sa stea in frigifer, daca vrem sa o pastram mult, cu toate astea, punem pariu ca toti o pastram in camara. Verificati sa nu fi aparut insecte alimentare in faina, gris si alte cereale. Separati totul in trei gramezi. Prima contine alimentele pomenite mai sus, care merg la gunoi, a doua contine alimentele care se intorc pe raft, iar a treia cele ce trebuie reorganizate. Aveti trei pungi de gris desfacute? Transferati-le intr-una singura. E valabil pentru toate celelate. Avem acum toate rafturile goale, si ar trebui sa le spalam ine, sa le acoperim cu folie sau hartie. Inainte de asta trebuie sa le lasam sa se usuce natural. Pasul 3: Ordine Puneti pe rafurile cele mai greu accesibile aimentele pe care le folositi cel mai rar, iar pe cele de folosinta zilnica la indemana. Asezati-le astfel incat sa nu se intample prea des sa renuntai la a lua ceva fiindca e prea sus sau prea in spate. La fel, alimentele care expira mai curand ar trebui sa fie asezate cel mai in fata. Tip: Ambalajele originale sunt adeseori neprietenoase pentru depozitare. Cand acestea va incurca, transferati continutul in containere.