Cartofi noi cu smantana si verdeturi

Cartofi noi cu smantana si verdeturi

Recunosc ca momentul meu preferat de la inceputul verii este acela in care apar cartofii noi si ii cumpar pe primii pe care ii gasesc, indiferent de pret. Asa am facut si de data asta, cu gandul la o reteta delicioasa de cartofi noi cu smantana si verdeturi de primavara.

Ingrediente cartofi noi cu smantana:

300 g  cartofi noi mari

3 linguri de smantana light

2 fire de usturoi verde

cateva fire de marar proaspat

sare si piper deupa gust

putin parmezan

putin ulei de floarea soarelui

cateva fire de chives

Mod de preparare cartofi noi cu smanatana

Cartofii noi nu trebuie curatati. E suficient sa ii spalam foarte bine cu un buretel abraziv pe care il vom folosi doar in acest scop. II taiem rondele cu grosimea de 1,5- 2 cm. Ii stropim cu putin ulei si ii asezonam cu sare si piper si ii dam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180 de grade. Intre timp pregatim sosul. Amestecam smantana cu marar, sare, piper si usturoiul verde taiate marunt. Turnam peste cartofii care sunt aproape gata. Radem putin parmezan deasupra si mai lasam totul la cuptor pentru 10 minute. Servim imediat cu cateva fire de chives proaspat taiate deasupra

100 de g de cartofi noi cu smantana si marar la cuptor contine:   120 calorii, 4 g proteine,  3,2 g lipide si 18 g carbohidrati. 

Pofta buna!