Supa picanta de morcovi

Supa picanta de morcovi

Incepe perioada de soare intens, in care chiar avem nevoie de vitaminele care ne protejeaza pielea, inclusiv de beta-caroten. Pentru ca se gaseste din belsug in morcovi, iar acestia au si alte beneficii pentru sanatate, va propunem azi o supa picanta de morcovi, pe care o puteti consuma calda sau rece, in functie de cum e afara si ce chef aveti.

Ingrediente supa picanta de morcovi

– 450 gr de morcovi – un cartof mare – o ceapa mica – o legatura de coriandru proaspat – o legatura de tarhon proaspat – o lingura cu ulei de floarea soarelui – 1,5 l apa – sare si piper

Mod de preparare supa picanta de morcovi

La inceput puneti apa intr-o cratita si puneti la foc mic; in timp ce apa se pregateste de fierbere, spalati cartofii, morcovii, taiat-i in bucati si cand apa a dat in clocot, dati focul mai incet si puneti la fiert pana se inmoaie. Separat curatati si taiati ceapa; puneti intr-o tigaie uleiul si rumeniti putin ceapa; cand ceapa prinde o culoare aurie adaugati-o in oala cu supa si lasati sa fiarba.

Tocati coriandrul si tarhonul foarte fin; cand legumele au fiert in totalitate, adaugati compozitia intr-un blender si pregatiti o crema. La sfarsit adaugati coriandrul maruntit, sarea si piperul.

Pofta buna la supa picanta de morcov!