In perioada in care ne gandim cu drag la concediul care ne asteapta, fructele de mare, crevetii si pestele usor incep sa fie la mare cautare, fiindca ne amintesc de taverne pe malul marii si vacanta. Astazi aducem o boare de Mediterana pe mesele noastre, cu acesti deliciosi creveti picanti. Ingrediente pentru creveti picanti 3 linguri suc de lamaie, proaspat 1 lingura sos de soia 1 lingura mustar Dijon 2 catei de usturoi, maruntit 1 lingura zahar brun 2 linguri curry 450g creveti de marime medie, fara coaja Mod de preparare creveti picanti 1. Intr-un vas adanc amestecati sucul de lamaie, sosul de soia, mustarul, usturoiul, zaharul brun si pasta de curry. Adaugati crevetii, apoi acoperiti vasul si bagati la frigider pentru marinat timp de aproximativ o ora. 2. Incalziti gratarul la foc mare. Ungeti gratarul, cand este incalzit, cu putin ulei. 3. Infigeti crevetii pe bete de frigarui si puneti-i direct pe gratar. 4. Transferati compozitia in care s-au marinat crevetii intr-o oala, si fierbeti-o pentru cateva minute. 5. Lasati crevetii pe gratar aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Stropiti ocazional cu compozitia de marinat. Ar trebui sa obtineti 8 portii, folosind aceste cantitati, iar o portie contine 73 calorii. Pofta buna la creveti picanti!