Vinul rosu, s-a demonstrat, scade incidenta aparitiei bolilor de inima la persoanele de varsta a doua, cu 30 pana la 50%. Mai mult de atat, riscul de a suferi un al doilea atac scade, daca serviti cu masura vin rosu. Alte studii au scos in evidenta faptul ca vinul rosu creste nivelul de colesterol bun (HDL), reducandu-i nivelul celui rau. Pe langa asta, previne formarea cheagurilor de sange si scade riscul lezarii vaselor de sange de pe urma depunerilor de grasimi. Cum folosim vinul rosu pentru sanatate? Proprietati antivirale Va spuneam ceva mai devreme despre antioxidanti. Studii arata ca vinul rosu detine proprietati antivirale, si ca poate preveni dezvoltarea tumorii in cazul unor tipuri de cancer. Activitatea cerebrala Nu numai ca previne bolile cardiovasculare, dar si pe cele neurologice. Antioxidantii din vin impiedica lezarea vaselor de sange care ajung la creier, prevenind astfel boala Alzheimer si dementa. Riscul de Alzheimer sau dementa scade la femeile care servesc zilnic un pahar de vin rosu. Este antiinflamator Acidul cafeic (care este un antioxidant) din vinul rosu, micsoreaza nivelul glucozei din sange si reduce inflamatia din corp. Iata ca vinul rosu este de un real ajutor in afectiuni precum artrita si alte afectiuni inflamatorii ale oaselor, ligamentelor sau muschilor. Nu exagerati cu consumul de vin rosu! Aceste sfaturi sunt valabile pentru un pahar pe zi!