Este sezonul in care gasim spanac proaspat in toate pietele s,i este pacat sa nu profitam de moment. Spanacul contine foarte multe vitamine si minerale si il putem prepara in mai multe feluri. De aceea m-am gandit sa va sugerez un sos de spanac cu niste chiftelute delicioase de curcan, la cuptor. Ingrediente pentru chiftele de curcan 500 g carne tocata de curcan 2 catei de usturoi 1 ou jumatate de lingurita boia dulce marar tocat marunt sare, piper dupa gust 2 linguri de pesmet Ingrediente pentru sosul de spanac 500 g spanac proaspat 1 litru de lapte 4 linguri de faina 3-4 catei de usturoi sare si piper dupa gust 3-4 linguri de smantana light marar tocat marunt Mod de preparare chiftelute de curcan cu spanac Carnea tocata se amesteca cu urmatoarele: 2 catei de usturoi pisati sau razuiti, 1 ou intreg, jumatate de lingurita de boia dulce, niste marar tocat marunt si 2 linguri de pesmet. Cu mainile umede se formeaza bilute de marimea unei nuci . Bilutele se aseaza intr-o tava pe ghartie de copt si se coc la cuptor la 170 g pentru 25 de minute sau pana cand devin aurii. Spanacul se spala foarte foarte bine, frunza cu frunza. Se fierb aprox. 3 litri de apa cu sare. Cand clocoteste, se adauga spanacul si se lasa la fiert 3 minute. Se strecoara si se lasa la scurs, apoi se toaca foarte marunt . Intre timp se pregateste un sos din restul ingredientelor. Adica se pune laptele la fiert intr-o cana se amesteca faina cu smantana si putin din lapte si cand laptele de pe foc da semne ca incepe sa fiarba se adauga amestecul cu faina, amestecand tot timpul cu un tel. Se lasa sa dea cateva clocote sa se ingroase compozitia. Adaugam spanacul, sare si piper, mai lasam jumatate de minut la foc mic, apoi adaugam usturoiul ras pe razatoarea mica si mararul. dupa inca jumatate de minut, spanacul este gata. 100 de g de chiftelute de curcan cu sos de spanac contin: 289 calorii, 16,2 g proteine, 9 g lipide, 11, 3 g carbohidrati. Pofta buna!