De cele mai multe ori balonarea apare din senin. Poate ai baut cu paiul si ai tras niste aer in plus sau poate ca ai mancat putin prea repede la pranz. Cine stie? Balonarea creeaza un disconfort mai degraba inestetic si e cauzata de acumularea de gaze sau de aportul prea ridicat de sodiu, care te face sa retii apa. Ca sa scapi de asemenea disconfort, nutritionistul citat de Huffingtonpost.com recomanda top 5 trucuri anti-balonare. Pentru inceput renuntati la fumat. Balonarea apare cand tragi aer in exces atunci cand fumezi. Tot problema cu inghitul aerului apare si cand manaci foarte repede. Aerul acumulat cu fiecare muscatura ajunge in stomac si nu mai are cum sa iasa de acolo prea usor. Ca sa elimini aerul captiv in stomac poti incerca sa bei multa apa. Stimuleaza digestia si te hidrateaza. Sportul este un alt mod de a scapa de balonare. Evident ca si alimentatia joaca un rol important asa ca iti prezint imediat meniul anti-balonare. Incepem cu fructele si legumele care sunt excelente pentru digestie datorita continutului ridicat de fibre care reuseste sa miste bolul alimentar si sa nu il tina blocat in stomac. Cerealele integrale, printre care se numara si orezul brun, contin si ele destul de multe fibre care le plaseaza in topul clasamentului cu alimente care stimuleaza digestia. In timp ce fructele si legumele sunt, in general, bune pentru digestie, bananele sunt peste medie deoarece nu irita stomacul. De aceea este indicata si in cure de slabire si are parte si de o dieta special creata in jurul ei, dieta cu banane. Apa este excelenta pentru digestie deoarece pune in miscare bolul alimentar din stomac. Consumati apa pe tot parcursul zilei. Cantitatea necesara fiecarui om depinde de cat de active este respectiva persoana. Este indicat insa ca acest consum sa insemne cel putin 1,5 litri pe zi – adica banala sticla de jumatate de litru, bauta de trei ori. Ghimbirul este ultimul in topul celor 5 trucuri anti-balonare. Condimentele si ierburile ca ghimbirul, turmericul si menta sunt ideale pentru un stomac suparat.