Este o incantare sa gatesti cu ingrediente proaspete de sezon, acum la inceputul verii, cu atat mai mult cu cat anul acesta le culeg din propria gradina. Desigur le gasiti din abundenta in toate pietele. Prima mea recolta de mazare a fost mica, cat sa ajunga pentru o ciorba, si asta am si facut. Ingrediente: 400 g boabe de mazare 4 fire de ceapa verde o legatura mica de marar 6-7 morcovi foarte mici 2,5 l apa, putin ulei sare, piper dupa gust o lingurita de zahar Pentru galuste: un ou, sare, faina, putina apa Ceapa si morcovii se taie marunt si se calesc in putin ulei pana cand se inmoaie. Adaugam si jumatate din cantitatea de marar taiata marunt. Il lasam 3-4 secunde (nu mai mult) si adaugam si mazarea. Nu este nevoie sa o gatim foarte mult daca este foarte tanara. Stingem totul cu apa. Se lasa la fiert, pana ce mazarea si morcovii sunt moi. Dintr-un ou batut si amestecat cu 2-3 linguri de apa si putina sare, se face un aluat moale, adaugand faina treptat pana la obtinerea consistentei dorite. Seadauga restul mararului. Se taie cu lingurita bucatele mici din aluat care se lasa sa se desprinda in supa care fierbe. Se mai lasa cateva minute pana se fierb galustele. Supa nu trebuie sa fiarba exagerat de tare, pentru ca galustele sa nu se imprastie. Pofta buna! INFO : 100 de g de ciorba de mazare si morcovi contine: 78 calorii, 3,1 g proteine, 0,3 g lipide si 10,2 g carbohidrati. Bucatar Maniac