Daca esti in cautarea unei retete simple, de vara, care sa poarte si semnatura unui mare bucatar, atunci incearca farfallele cu sos de rosii, o reteta care a fost testata si de Jamie Oliver. Este atat de banala, incat nu se poate spune ca a inventat-o cineva. Cum se prepara? Ingrediente: – cateva linguri de ulei de masline; – 6-7 rosii medii sau mari; – 1 catel de usturoi tocat marunt; – sare; – busuioc proaspat; – 500 de grame de farfalle; – parmezan ras; – piper macinat (optional). Se fierb farfallele cat scrie pe punga, niciun minut mai mult, ca sa nu fie prea moi si sa se sfarame. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se caleste usturoiul cu atentie sa nu se arda, dupa care adaugati rosiile tocate. Lasati toata combinatia asta la foc mic timp de 5 minute. Daca va place sosul mai gros, puteti da inainte rosiile prin mixer. Adaugati sare dupa gust si adaugati busuiocul proaspat, rupt cu mana. Amestecati sosul cu farfallele si ornati cu busuiocul care v-a mai ramas, daca v-a mai ramas. Serviti cu parmezan ras pe deasupra. Daca vi se par prea uscate, mai puneti niste ulei de masline. Pofta buna!