Jamie Oliver: Anghinare cu lamaie, cimbru si usturoi

Jamie Oliver: Anghinare cu lamaie, cimbru si usturoi
Ca tot a venit vorba de anghinare zilele trecute, m-am gandit sa va si recomand o reteta cu aceasta leguma, destul de putin cunoscuta la noi. Am ales una simpla, anghinare cu lamaie, cimbru si usturoi, o reteta pe care am aflat-o de la celebrul Jamie Oliver. 
 
Ingrediente:
 
– 2 linguri de ulei de masline;
– 1 catel de usturoi tocat marunt;
– o lamaie;
– 8 bulbi de anghinare;
– 1 mana de cimbru proaspat;
– sare si piper negru macinat;
– 1 cub de unt;
– o jumatate de pahar de vin alb sec.
 
Mai intai se curata anghinarea, aceasta fiind de altfel partea cea mai complicata parte a prepararii. Cum se face? Se taie tulpina si varful anghinarii si se indeparteaza primele straturi de frunze, pana se ajunge la cele moi. Miezul anghinarii se scoate cu o lingurita si se arunca. Ca sa nu se innegreasca, anghinarea trebuie tinuta in apa cu lamaie.
 
Dupa ce terminati cu anghinarea, se caleste putin usturoiul intr-o tigaie de teflon, atentie, nu foarte mult, sa nu se arda, dupa care se adauga coaja de lamaie rasa, cam o jumatate de lingurita. Se adauga anghinarea taiata in sferturi, sare, sucul de la lamaie, vinul sec, cimbrul si se lasa sa fiarba inabusit vreo 10-15 minute. Spre final adaugati cubul de unt, mai fierbeti putin si gata. 
 
 
Se poate servi garnitura la carne sau se poate consuma simplu, cu un orez alaturi si o salata. 
 
Pofta buna!